Лекар от Спешна помощ: Струва 3 лева. С това се опазвам от Ковид, а съм заобиколен от болни ежедневно!

Лекар от Спешна помощ: Струва 3 лева. С това се опазвам от Ковид, а съм заобиколен от болни ежедневно!

Д-р Мохамед Алибрахим обясни как е успял да се опази от Covid-19 толкова време!

Д-р Мохамед Алибрахим работи в Спешна помощ в София, на първа линия в битката с Covid-19. Той е специалист по неонатология, педиатрия, алергология, пулмология и спешна медицина.
Covid-19

Лекарят обясни как се предпазва от зараза с Covid-19

Преди дни той обясни публично какво е направил, за да се опази от заразата с коронавирус вече толкова дълго време. При все, че ежедневно се среща и контактува с десетки болни пациенти.

Правилото му е особено простичко, евтино и достъпно за всеки. Той не приема някакви скъпи имуностимуланти и добавки, а споделя, че си жабури устата два пъти дневно.

„Да, точно така, това и нищо повече. Жабуря си устата за около две-три минути с ябълков оцет (в малка чашка за кафе) , в който съм разтворил малка лъжичка сол. Това е. Правя го всеки път, преди да изляза от вкъщи и всеки път, когато се върна.

Прави се веднага, не оставяйте да минат часове. Разбърквате солта с ябълковия оцет, добре е да е наистина ябълков, а после просто жабурите усърдно устната кухина. От девет месеца правя тази рецепта и не ме е предала досега, при целия ми контакт с болни“, обяснява д-р Алибрахим.

Той препоръчва горещо и още нещо – в никакъв случай да не се панираме, паникьосваме и ужасяваме, защото имунната ни система не харесва това състояние и се срива.

„Яжте червено цвекло и пийте повечко сок от нар. Това не съм го измислил аз, то е откритие на Авицена, който е баща на медицината. Желая на всички весели и здрави празници“, завършва лекарят, предава marica.bg.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *