Бащата на пострадалата от пияния Максим Стависки: Мануела Горсова разбира 90% от нещата

Бащата на пострадалата от пияния Максим Стависки: Мануела Горсова разбира 90% от нещата

„Говоря с Мануела всеки ден! Казвам й, че трябва да се оправи, че животът е хубав! Според лекарите, а и според нас тя разбира 90% от нещата“. Това сподели изстрадалият баща Красимир Горсов, разбра HotArena.

Историята на дъщеря му Мануела потресе цяла България преди години, но все още тежко отеква в душите на хората. В злополучния 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, качил се пиян зад волана, премаза с джипа си младото момиче и приятелят й Петър.

Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома, писа „България Днес“.

Днес 29-годишната жена продължава с рехабилитациите. Осъзнава всичко, което се случва около нея, и се е научила да общува с най-близките си. Когато й зададат въпрос, борбеното момиче мига един път за „да“ и два пъти за „не“.

От време на време дори се усмихва, което дава надежда на семейството й, че нещата ще се подобрят. „Вършим всичко каквото трябва. Рехабилитациите са всеки ден. Засега няма подобрение, но аз вярвам, че ще се оправи. Моето момиче е борец. Лекарите и рехабилитаторите, които я познават, също мислят така“, обнадежден е Горсов.

Майка й Диана е неотлъчно до нея. Рядко излиза навън, защото постоянно е заета да е около детето си. Семейството преживява трудни моменти, но са сплотени и не оставят дъщеря си дори за минута.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *