Костадин Ангелов: Не виждам основание ресторантите да работят на Нова година до 00.30 ч

Костадин Ангелов: Не виждам основание ресторантите да работят на Нова година до 00.30 ч

Не виждам основание работното време на ресторантите на Нова година да е до 00.30 ч.

Това написа в профила си във Фейсбук министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят с удължено работно време до 00.30 ч. на Нова година.

„Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова. В него г-жа Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г.“, обяснява министърът на здравеопазването.

„В конкретния случай, аспектите, в които може да се разгледа тази молба са два: формален и морален. Формалният – в сила е заповед от 18 декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана“, пише Костадин Ангелов.

„Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18 декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. С последните думи, споделям своето лично мнение“, написа в заключение министърът на здравеопазването.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *