Дете се събуди с мистериозни обриви-Родителите искат да предупредят всички, за да не пострадат и други

Дете се събуди с мистериозни обриви-Родителите искат да предупредят всички, за да не пострадат и други

Загрижена майка публикувала предупреждение във Facebook, придружено със снимки на обрив на детето ѝ.

Мисти пише, че обривът на момичето се е получил, след като е консумирало цветен зрънчо. (не се споменава марката)

„Трябваше да заведа Ани на лекар днес. Той нямаше представа от какво е възникнал този обрив, докато баща ѝ ми каза тази сутрин, че тя е яла оцветен зрънчо за първи път.

Бедното момиче! Осведомявайте се по-добре за най-популярните хранителни багрила които е известно, че причиняват поведенчески проблеми при децата: оцветителите жълт, син, червен и консервантът бутилхидрокситолуен. Тези хранителни оцветители вече са незаконни в много страни. Бутилхидрокситолуенът (BHT) е общ стабилизатор в пестициди, бензин, лубриканти, и сапуни, но също така се намира в оцветените детски храни. Жълтият оцветител е свързан с тумори при лабораторни мишки, а червеното е известно, че причинява тежки алергични реакции.

Макар скептиците могат да пренебрегнат поста на Misty като я сметнат за прекалено загрижена майка, която не знае какво говори, изследванията показват, че тя е права.

А според whydye.org, някои багрила, особено на тези, в детските закуски, могат да бъдат вредни.

„Съобщените нежелани реакции на включват стомашно разстройство, копривна треска, хрема, алергии, хиперактивност, тумори при животни, промени в настроението, и главоболие. Той е забранен в Норвегия и Финландия. „

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *