Бабата отгледала Кристиан, който уби Милен Цветков, с потресаващи разкрития

Бабата отгледала Кристиан, който уби Милен Цветков, с потресаващи разкрития

Внесоха обвинителния акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков. На съд е предаден Кристиан Николов, който дрогиран и с превишена скорост навръх Великден помете колата на журналиста и го уби на място, припомня 365 Новини.

Преди месец стана ясно, че прокуратурата е амбицирана да внесе обвинителния акт до средата на декември, защото в противен случай трябваше най-късно в понеделник Кристиян да бъде освободен от ареста.

Законът гласи, че едно лице може да бъде задържано с мярка „задържане под стража“ в рамките на 8 месеца, ако срещу него няма внесен обвинителен акт.

За първи път след инцидента екип на БНТ успя да разговаря с представител на неговото семейство, а именно с бабата, за която се твърди, че го е отгледала.

„Виня го, да, разбира се. Всички го виним. Това не трябваше да се случи“.

Това казва бабата на Кристиан Николов в деня, в който младият мъж е предаден на съд.

И само два дни преди да изтече максималният срок, в който Кристиан може да бъде държан в ареста, без да е внесен обвинителен акт срещу него. Пред Темида Николов ще отговаря за умишлено причинена катастрофа, довела до смъртта на Милен Цветков.

Илиана Кирилова, градски прокурор на София: Кристиан Николов е управлявал автомобила си след употреба на три вида наркотици, амфетамин, кокаин и тетрахидроканабинол.

Според обвинението, случаят е квалифициран като особено тежък, защото освен под влиянието на коктейл от наркотици, Николов е управлявал мощния си джип с 99 километра в час, което два пъти над разрешената скорост.

Не е направил опит да спре и е застрашил живота на много пешеходци, които в този момент са пресичали пред автомобила на Милен Цветков.

Илиана Кирилова, градски прокурор на София: Всички експертизи, които бяха необходими са назначени, извършени и приобщени към делото. Въз основа на тях са повдигнати обвиненията, въз основа на тях е изготвен обвинителния акт. Всички материали са предявени на пострадалите лица и на Кристиан Николов.

Ако бъде признат за виновен, Кристиан Николов може да получи присъда от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Буря Пешева, баба на Кристиан Николов: Знам, че е направил беля и ще си излежи присъдата и толкоз. Друго очаквате ли да кажа аз?

До момента Кристиан няколко пъти иска да излезе от ареста, но съда отказва да го пусне с аргумента, че ако е на свобода може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *