Уволненият Венелин Петков изригна срещу Борисов: Моята кауза е да сваля този мафиот от властта!

Уволненият Венелин Петков изригна срещу Борисов: Моята кауза е да сваля този мафиот от властта!

Антиправителствената политика на bTV в последните няколко години намери своето обяснение. Оказва се, че Венелин Петков, който от 2014 г. до преди броени дни беше шеф на Новините в телевизията и думата му беше една от най-тежките там, е настроен изключително негативно срещу Бойко Борисов и екипа му, пише БЛИЦ.

Колегите разкриват още, че Петков неведнъж е споделял, че има една кауза и тя е да свали това правителство от власт, защото то било корумпирано. В крайна сметка обаче не свалиха Борисов, а самия него.

Новинарят вече е безработен, като на неговото място застава Антон Хекимян. Това е решението на новото ръководство на Би Ти Ви.

Новите собственици на телевизионната медия са от Чехия и веднага направиха доста промени. Освен Венелин Петков, работата си изгуби и Мартин Карбовски, чието предаване пада от ефир.

Прави впечатление обаче, че уволнени са само журналисти, които са срещу статуквото и искат оставката на Борисов. Карбовски неведнъж се застъпи за Румен Радев и дори участва в протестите през лятото.

Венелин Петков също е бил участник в протестите, макар и не директно, заради позицията, която заемаше в телевизията. Той е отразявал всичко там в полза на протестиращите и срещу властта. Това се забелязваше във всички репортажи на БТВ, пише БЛИЦ.

ПИК пък твърди, че миналата година Венелин Петков и Гена Трайкова са подкрепили за кмет на София представителя на „Да, България“ и са агитирали за неговото избиране. Това допълнително нагнетило напрежението между журналистите и премиера.

Петков обаче не се предава въпреки уволнението. Той написа във Фейсбук трудовия си стаж в БТВ, който е почти 20 години, и едно „довиждане“, което се възприе като закана да се върне. Освен това спомена, че предстоят избори, което говори, че се надява на тях да има някаква промяна и Борисов да падне от власт.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *