3000 лева заплата за кравар без образование и опит, а няма желаещи

3000 лева заплата за кравар без образование и опит, а няма желаещи

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее.

Собственикът на кравефермата, търсеща хора, обясни, че се работи 8 часа на ден. Работата се върши основно от машини, съобщава “Нова телевизия”. Въпреки инвестираните евросредства от над 2 милиона лева, фермата не функционира на пълен капацитет почти година – нямало кой да работи.

„Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че трябва да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но съвсем не е така. Всичко е механизирано”, коментира той и се оплака, че хората си взимат парите и напускат без дори да кажат. Анастас показва основните задължения с надеждата да привлече кандидати. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. „Това не е едновремешното отглеждане на животни. Чистенето става много бързо и лесно. С едно натискане на копче, без лопата, без нищо”, каза той пред “Нова”.

Коментирай във Фейсбук

2 comments

  • Даниел

    Къде е тази работа почвам

    • Дедо ти Йоцо Говедаря

      Макар и със закъснение…365 дни по 14 часа на ден…няма Нова година,Коледа,ще ходя на ски…болен съм…Няма събота,неделя…,Вали ли ли пече ли..градушка ли пада…халал да са ти 3000 лв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *