Жан Виденов без работа и пенсия

Жан Виденов без работа и пенсия

Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият премиер бил освободен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, където преподаваше на студентите години наред в няколко дисциплини и получаваше доцентска заплата в размер на 5 хиляди лева.

Заедно с него са съкратени и всичките му колеги, тъй като частният ВУЗ фалирал. В него Виденов освен преподавател по управленски дисциплини беше и главен секретар. Още през миналата година той знаел, че финансово колежът не бил добре, но не предполагал, че ще загуби работата си толкова скоро. Бившият министър-председател имал право да се запише в бюрото по труда, откъдето да получава доходи. Ако не го направи, ще трябва да си търси нова работа или да разчита друг университет да го покани в катедрите си, тъй като все още не е пенсионер и няма сигурни доходи. През идния март Жан ще навърши 62 години, а до пенсия му остават още 2 години.

Макар да получавал солидно възнаграждение като лектор, експремиерът живее скромно, разкриват негови съседи от Филибето. Той така и не се преместил от старата панелка, която обитават с жена му, и не се поблазнил да си купи скъп и лъскав джип. И в последните му работни дни го засичали да паркира стара трошка пред частния ВУЗ. Дори и да остане „на улицата“ за дълго, Виденов едва ли ще мизерства. Неговата съпруга Каталина има успешен бизнес, свързан с отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях. Преди време „Ретро“ ексклузивно разкри, че техният вече пораснал и единствен син Васил пък гради шеметна кариера на архитект в София. Наследникът на Виденов също не обича да е в светлините на прожекторите и страни от медийното внимание. Не е ясно дали има сериозна жена до себе си, макар да е станал мъж за женене.

Трудните финансови времена в семейството на Жан идват точно когато той решил да инвестира в нов имот. В разгара на лятото се заговори, че бившият премиер се е сдобил с апетитна земя в пловдивския „Бевърли Хилс“ – село Марково, където щял да строи вила. Информацията обаче така и не беше потвърдена от Виденов, който от години отклонява всички покани за изяви и интервюта и предпочита да живее в нелегалност.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *