С джипа и на Коледа: Борисов отиде до Доспат, поздрави и мюсюлманите с Рождество и коментира Брекзит

С джипа и на Коледа: Борисов отиде до Доспат, поздрави и мюсюлманите с Рождество и коментира Брекзит

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за сделката за Брекзит. Както е известно, търговското споразумение между Европейския съюз и Великобритания бе постигнато часове преди Бъдни вечер.

„Днес имаме много хубава новина. Макар и винаги в последния момент, ЕС намира правилните решения. Ще има споразумение с тази велика държава Великобритания. Така, надявам се, ние ще продължим да работим в най-комфортни условия с нея“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в депо за сепариране за отпадъци в община Доспат, съобщи nova.bg.

„Поздравявам и Урсула фон дер Лайен и Мишел Барние, както и моя приятел Борис Джонсън, който направи необходимото, за да имаме споразумение“, каза още той.

И допълни: „BREXIT без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона на цялата пандемия и финансово-икономическа криза“.

Заедно със зам.-министър Николай Нанков Борисов е инспекция в Доспат и района, където провери нова инсталация за сепариране и екологично обработване на отпадъци, пише epicenter.bg.

„Честитя празника на всички християни и братя мюсюлмани, защото ние сме братя“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той отчете, че е важно отпадъците да се разделят, а кметът на Доспат Елин Радев благодари на правителството и премиера, че през последните години са отпуснали 40 милиона лева, за да може да се развиват.

Борисов се запозна с технологията на сепариране на отпадъците, а кметът показа как всичко се разпределя и се рециклира, за да няма никакво замърсяване.

„Чудесно сте го направили, вижте колко ни е красива планината – Родопите. Навремето всички са били в урановите мини. После защо умираме най-млади в Европа. Сега вече ги няма, това е природата и трябва да я пазим“, заяви премиерът по повод модерния който се намира върху уранови находища.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *