Отрязаха голямата ни певица Марги Хранова за достойна пенсия

Отрязаха голямата ни певица Марги Хранова за достойна пенсия

Маргарита Хранова е сред емблемите на българската естрадна музика, но приносът й за родната култура бе пренебрегнат и тя не получи персонална пенсия от 700 лева, за която бе подала документи през миналата 2019 г.

Възнаграждението, което певицата взема за дългогодишния си стаж на сцената, е едва 350 лева, които Хранова определя като крайно недостатъчни, за да покрива битовите си нужди. Макар да е на 68 години, тя продължава да изнася концерти и да поема участия в цялата страна, пише „Ретро“. Покрай пандемията и срива в културния сектор тя и колегите й нямат никакви ангажименти. От борчове гласовитата изпълнителка признава, че я спасявала единствено заплатата, която вземала от военните.

Без капка милост: Банка отне дома на певицата Софи Маринова в Драгалевци

Марги успяла да се уреди като солистка в Ансамбъла на въоръжените сили. Като такава тя ежемесечно получавала добри и сигурни пари, с които подпомагала семейния бюджет. Неин колега в ансамбъла е и Орлин Горанов, който пък извади още по-голям късмет и във времена, в които артистите са принудени да си броят стотинките, той се облажва с още една заплата като водещ на предаването „Последният печели“ по БНТ.

Хранова признава, че в момента с ансамбъла също нямали концерти, но пък се събирали от време на време да репетират, разбира се, при спазване на всички мерки.
„Нямайки работа, нямаме и приходи, с които да живеем. Ако човек не е заделил нещо за черни дни, направо не ми се мисли как ли би могъл да оцелее. Много е трудно, но някак си ще го преживеем и това. Новите песни, които правим, също изискват средства.

Слава Богу, аз съм солист на Ансамбъла на въоръжените сили към Националната гвардейска част и получавам заплата… Ходим си, репетираме си. За съжаление, нямаме никакви изяви, но правим репертоар с надеждата, че след време пак ще имаме концерти“, споделя звездата. Семейството на певицата има и голям кредит към банка, който нейният съпруг Кико изтегли преди време, за да създаде и финансира фамилния бизнес – картинг писта в столицата.

Емануела с гневни нападки към Меркел

В момента и доходите им от него били замрели заради ситуацията с коронавируса и те все повече се притеснявали как ще връщат кредита, но разчитали и на синовете си, които нямало да ги оставят да мизерстват за нищо на света.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *