Борисов продължава обиколката на Коледа в Родопите: Навсякъде строим и хората го оценяват

Борисов продължава обиколката на Коледа в Родопите: Навсякъде строим и хората го оценяват

Бойко Борисов продължава обиколката си из Родопите навръх Коледа. Преди минути той си пусна снимка от тям и написа: “На земята на слънчевите Родопи, а зад мен е снежната Рила”.

“Навсякъде в Родопите се строят пътища, училища, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто”, каза премиерът по време на инспекция на строежа на път в кметство Абланица.

„Усилените строежи, които се правят в Родопите като при Абланица, като гледам отбивките, навсякъде вее сме направили нови пътища. Правят се канавките, уширява се и се махат скалите на пътя за Абланица. Чакаме само удобно време за полагане на асфалт. Родопите са основен приоритет и навсякъде се строят пътища, училища, детски градини, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто и туристите да могат да идват да си почиват в тази красота. Като са тук машините, трябва да го направим като хората. Те оценяват това, което се прави за тази прекрасна природа. Всичко, което правим, остава за хорта, а приказките на моите опоненти заминават“, категоричен бе Борисов.

„Сега научихме селата, докато правим пътищата. Населението вижда, че българската държава се грижи за мюсюлманското население тук, както за всички в страната. Затова така им докривя, като Ердоган каза, че Бойко Борисов се справя добре. Към християни, католици, арменци и мюсюлмани има еднакво отношение“, заяви той.

„Много сериозно строим в Северозападна България. От Видин, през Монтана, Ботевград – Мездра, където строежът върви много добре, както и АМ „Хемус“. В прохода Петрохан също се строи усилено. Ние от наша страна сме готови с проекти и всичко. Работим за строежа на магистрала Русе – Велико Търново“, посочи Борисов.

„Днес е най-хубавият празник за мен и за всички християни. На моите опоненти им казвам, че няма село и град без джамия в Родопите. Някои имат по две минарета. Ако ние не се отнасяме с разбиране и загриженост, след това други ще им направят анализите“, допълни той.

“В сряда ще приемем решение за добавките към пенсиите и за януари. Докато има пандемия, така ще бъде“, допълни Бойко Борисов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *