Бил Гейтс: Въпреки ваксинациите, пандемията ще се усили през следващите месеци

Бил Гейтс: Въпреки ваксинациите, пандемията ще се усили през следващите месеци

“Въпреки ваксинациите, пандемията ще се усили през следващите месеци”. Тази прогноза даде Бил Гейтс, който обобщи резултатите от изходящата година в личния си блог.

„За съжаление все още не сме се измъкнали от трудностите“, каза той, пише БГНЕС.

Говорейки за засилване на пандемията, милиардерът се упова на данни, получени с помощта на компютърни модели. Според него те показват, че ситуацията в света ще поеме към по-лошо през следващия месец.

В същото време Гейтс припомни, че носенето на маски и социалната дистанция все още са ефективно средство за борба с разпространението на коронавирусната инфекция.

Ограниченията за посещение на обществени места ще продължат и през следващата година.

Като цяло, през 2021 г. броят на случаите на заболявания и смъртните случаи, според него, ще започне да намалява и животът постепенно ще започне да се нормализира.

Милиардерът свърза надеждите си с факта, че ваксинацията, според всички прогнози, трябва да достигне глобални размери през пролетта на следващата година.

Въпреки това нарастващият брой хора, отказващи ваксинации, предизвиква безпокойство, алармира Гейтс. Той призна, че не разбира причините за тази липса на вяра в науката.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *