Пребитата лекарка в Спешното: Биячът беше облечен като жена. Опитвах да спася баща му

Пребитата лекарка в Спешното: Биячът беше облечен като жена. Опитвах да спася баща му

За насилие над медик разказа самата потърпевша. Лекарката, ударена на 21 декември от 20-годишен мъж, облечен като жена, е председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ д-р Десислава Кателиева. Тя продължава да дава дежурства, въпреки болката, защото няма кой да лекува пациентите. Това обяви самата тя в социалната мрежа Фейсбук, пише news.bg.

Д-р Десислава Кателиева описа как е била малтретирана от 20-годишния и неговия приятел, докато се опитвала да спаси бащата на своя нападател, който бил с инфаркт, както и още няколко спешни пациента. В този момент лекарката е била сама с грижата и отговорността за болните.

Ето нейните отговори, написани въпреки обидата, страха и болката:

“Защо?

Защо вчера по време на дежурство мъж, облечен и говорещ като жена, ми заби юмрук в главата? Защото когато ме попита как е баща му докаран с линейка, отговорих, че няма такъв пациент.

Защо когато по- късно пристигна линейката той ме псува и обижда, а приятелят му ме блъска? Защото се опитвах да помогна на баща му , за който разбрах, че е с инфаркт и след успешен КПР (Кардиопулмоналната реанимация – включва сърдечен масаж и обдишване уста в усто б.р.) от екипа на ЦСМП София. Защото имах още няколко пациента за които трябваше да се грижа.

Защо докато се опитвах да се грижа в кабинета за баща му не спря да псува и да се заканва, че ще ме съди? Защото лекувах баща му”, пише д-р Кателиева.

В момента на нападението паник бутона в кабинета не е работил. Охраната е дошла чак когато са чули крясъците на нападателя.

Въпреки обидата, страха и болката д-р Кателиева обяснява, че ще отиде и тази нощ на дежурство, защото двама от колегите й са болни, двама дежурят в КОВИД отделението. Останалите 9 дни до края на 2020 г. тя има още 5 дежурства.

Лекарката, върху която е упражнена агресия, не се е освидетелствала в съдебна медицина. Причината е, че ако в главоболието, световъртежа и гаденето й са от комоцио, тя няма да може да продължи да работи.

“Защо го пиша тук? Защото искам да споделя с приятелите си и колегите си колко ме боли, колко ме е страх, колко съм обидена. Но въпреки всичко ще продължа да дежуря, защото няма кой…..”, пише д-р Десислава Кателиева.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *