Личен лекар от София: Пациентите ми с Ковид не правят усложнения. Давам им още в началото неща за кръвоносните съдове

Личен лекар от София: Пациентите ми с Ковид не правят усложнения. Давам им още в началото неща за кръвоносните съдове

Общопрактикуващият лекар д-р Ива Мирчанова разкри своя опит с борбата с Ковид-19. Тя е диагностицирала 70 пациенти с вируса.

“Подсилването на кръвоносната система може да намали риска от усложнения при пациенти, засегнати от коронавируса”, смята тя. При част от тях медикът прилага медикаменти, укрепващи кръвоносната система, а наблюденията ѝ са, че това значително намалява усложненията от заболяването.

Д-р Ива Мирчанова завършва медицина преди 27 години. Работила е в „Бърза помощ“, приемно спешно отделение и във ВМА. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар. В момента има около 1500 пациенти.

Преди две седмици след поредния усложнен пациент с Covid-19 сменя терапията като вкарва медикаменти, укрепващи кръвоносната система.

„Тази инфекция най-вече въздейства върху малките съдчета на кръвоносната система и прави там запушвания. И затова реших да сменя тактиката и да давам още в началото неща, които подобряват състоянието на вътрешния слой на кръвоносните съдове. И забелязах, че нещата вече са под контрол. Хората ми не правят усложнения“, казва тя.

Доктор Мирчанова търси причината за подобрението на пациентите и установява:

„Не е идеята да се стеснява кръвта, а да се подобри състоянието на ендотела на съдовете и по този начин се пречи на тази вътресъдова коагулация, която се получава“.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *