Шофьор блъсна 6-годишно дете и се скри от линч в полицията

Добрич

Шофьор в Пловдив блъсна 6-годишно дете, а после се скри в полицията от гнева на роднините. Екшънът се разигра тази вечер в квартал „Столипиново“, пише „Марица“.

Малко след 18 ч. днес 50-годишен жител на махалата пътувал с „Фолксваген Голф“ по ул. „Ландос“, когато пред колата му на пътя изскочило малко дете. Водачът не успял да спре навреме и блъснал хлапето.

За броени минути на мястото се събрала голяма група близки на удареното дете и местни, които започнали да обвиняват шофьора за инцидента. За да се спаси от пердах, водачът избягал от местопроизшествието. Той обаче не се укрил, а отишъл направо в Шесто районно и си признал за инцидента.

Междувременно близки на детето тръгнали да търсят шофьора на домашния му адрес в квартала, за да се саморазправят. По данни на „Марица“ в подобни случаи родата на пострадалия често не подава сигнал за инцидента, а първо тръгва да иска пари от виновника. Така станало и сега, но 50-годишният шофьор вече се бил спасил от линч и плащане, като се предал в районното.

Едва час след катастрофата в квартала била повикана линейка. Блъснатото дете не било пострадало сериозно, но медицинският екип го е откарал в Спешното, където все още проверяват здравословното му състояние.

ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ

Научихме и за втора катастрофа, станала по същото време тази вечер. Към 17,30 ч. микробус се обърна извън пътя между Околовръстното шосе и Златитрап. По наши данни причина за инцидента е друга кола, която идвала отсреща и влязла в лентата на буса. За да избегне удара, шофьорът завил рязко и возилото се обърнало. При тази катастрофа няма пострадали, като тя се е разминала само с материални щети.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *