Румен Радев заговори за служебно правителство след изборите

Румен Радев заговори за служебно правителство след изборите

Президентът Румен Радев ще подпише и издаде указа за изборите догодина в срок, както е по Конституция, а самият указ ще бъде публикуван в Държавен вестник на 26 януари. Това съобщи той пред Дарик радио.

Вие може ли дадете гаранция, че през април или май обстановката ще бъде по-облекчена отколкото през март, коментира Радев и така даде да се разбере, че не е се отказал от намерението да насрочи вота на 28 март.

По думите му, след като посочил възможната дата изведнъж много хора и партии излезли от летаргията и се сетили, че наближават избори.

Радев призна, че при тази по-ранна дата ще е по-трудно за по-малките партии, които нямат структури, но въпреки това изтъкна, че те така могат да покажат дали мигат да мобилизират избирателите си. Той поясни, че няма дилема между избори и здравето на хората.

Той коментира дали очаква служебен кабинет или коалиционно правителство след вота. По думите му, каквото и да е то, ще бъде съставено трудно, а НС ще бъде фрагментирано. Радев заяви, че никога не е бягал отговорност и ако се наложи да състави служебно правителство –ще го направи.

По думите му обаче един такъв служебен кабинет ще има много важни задачи – не само да управлява България в динамичен и кризисен период, но трябвало да демонтира и „порочния управленски модел“, както и да покаже, че страната може да се управлява прозрачно.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *