Д-р Найденова: Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората

Д-р Найденова: Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората

Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници! “, пише Десислава Найденова, председател на лекарския съюз в МБАЛ- Шумен.

Областната болница в Шумен е на първо място в България по брой пациенти с Covid-19. Тази сутрин настанените в ковид-отделенията достигнаха 193 души и болницата вече буквално няма къде да настанява нови пациенти, а медиците са на предела на възможностите си.

Затова е разбираем гневът на д-р Найденова към държавата, която явно се оказа неподготвена за кризата, макар че премиерът Борисов продължава бодряшки да уверява „колко добре се справяме“. Ето какво написа д-р Найденова във Фейсбук:
„Отвратителна държава, която нехае за здравето на хората, държава, която принася в жертви здравните си работници. Държавници, които рискуват живота на болните, за да запазят собствените си постчета! Омерзена съм от случващото се! Област Шумен е запалена с Ковид инфекция, умират хора, не постига персонал в болницата, а вече и няма къде да се настаняват прииждащите нови и нови болни! Ние изнемогваме, удавени в собствената си безпомощност търсим решения за здравето на хората, но срещаме стена от безразличие от държава и властимащи! Хора, опомнете се! Опомнете се докато все още ни има! Всеки ден даваме все нови и нови жертви на Ковид инфекцията от нас лекари, мед. сестри и санитари! Чуйте нашия зов за помощ! Утре може да няма лекари в тази болница, утре може да няма болница! Не можете да си представите какво е докато не го изживеете, докато не изпитате нашата безпомощност, но докато чакате това да се случи, за нас вече ще е късно, за вас- също! Държава, която позволява това да се случва, държавници, които нямат смелостта да вземат адекватни решения в името на запазването здравето на човека, това виждам в момента! Това ли е държавата, за която жертваме живота си всички здравни работници! Докога ще го търпим?!“, с тези въпроси завършва коментарът на д-р Найденова.

Гневът на д-р Найденова е към държавата, и той е напълно основателен. Но въпросите не трябва да спират дотам. Защото не само държавата е виновна за хаоса тук. Държавата си има свои представители в Шумен, има и местна власт с достатъчно правомощия и финанси да решава поне част от проблемите

Шуменска област е изправена буквално пред катастрофа – броят на заразените

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *