Министър Ангелов категоричен: Настоявам мерките да останат!

Министър Ангелов категоричен: Настоявам мерките да останат!

Здравният министър Костадин Ангелов направи инспекцията на първия у нас изнесен кабинет за имунизации срещу Ковид-19. Заедно с него бяха и други негови колеги от министерството. По думите му, има възможност да бъдзат разкрити още два такива кабинета.

Екип на Министерството на здравеопазването ще търси всички отговори на въпросите на пациенти, за да може да направят информиран избор за ефективността и безопасността на ваксината. “Първа фаза ще започне с ваксинация на медицински персонал в лечебните заведения. Желаещите към настоящия момент да се ваксинират са около 33%, но в някои лечебни заведения продължават да подават информация. Предстои цифрата да бъде променена”, заяви той пред журналистите.

“Има ваксини които се поставят еднократно, други – двукратно. Очакваме Информационно обслужване да създаде сотфуерна обезпеченост на ваксинацията. Личните лекари настояват да вкарват данни в информационната система, а Информационно обслужване пое ангажимент автоматично да се извличат данните и да се вкарват в тази за Ковид-19”, каза още проф. Ангелов и уточни, че ваксинирането ще започне не по-рано от началото на 2021 г., съобщава “България Он Еър.

Здравният министър подчерта, че хората, които са преболедували, може да се ваксинират, като това по никакъв начин не е опасно за тяхното здраве. Същото важи и за онези, които биха могли да са положителни и нямат изявена симптоматика.
“Ваксината е доброволна и безплатна. Ще се опитаме да направим най-доброто за българските граждани. Неприемлива е цената, която плащаме с толкова човешки животи. Ще настоявам мерките да останат”, каза още проф. Ангелов.

Той подчерта, че организацията в София е на достатъчно високо ниво и това се дължи лично на усилията на кмета Йорданка Фандъкова. Контролът върху потока от пациенти в София беше адекватно контролиран и беше дадена глътка въздух на всички болници, изтъкна министър Ангелов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *