Здравният министър посочи кои мерки остават за Коледа и Нова година

Удължават мерките до 31 януари- вижте кои мерки падат

Ето какво заяви здарвния министър относно забраните, които ще останат след 21 декември.

Извънредно: Министър Ангелов съобщи за нова К-19 ЗАПОВЕД след 21 декември “Нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. Училищата и детските градини също е рано да се отворят на 21-и.

Те могат да бъдат отворени след Нова година”, категоричен е Ангелов. “Предстои да вземем решения за ресторантите и големите търговски обекти.

Аз настоявам да не плащаме повече цената от 150 загубили живота си българи дневно и да продължим със сегашните ограничения”, добави той. “Много е рано да говорим за разхлабване на мерките, тъй като решението предстои да бъде обсъждано.

До четвъртък-петък ще решим кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме. Като министър на здравеопазването ще настоявам да продължим да живеем със сегашните мерки и след 21-и”, категорично заяви Ангелов. На въпрос как се преценява до каква степен сегашните мерки дават резултат и какъв, той отвърна:

“На първи място следим каква е заболеваемостта и как стои нашата страна в сравнение с останалите европейски държави. Следим и каква е смъртността. Разглеждаме я и по възрасти и дали починалите имат придружаващи заболявания”, заяви той.

“Гледаме какъв е процентът на използваемост на болничните легла както за интензивно, така и за неинтензивно лечение. По този процент оценяваме какъв е натискът върху здравната ни система“, каза той. Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. Следим броя на позитивните тестове, колко от тези хора са потърсили лекарска помощ“, завърши той.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *