Кмет запали кметство – сви 30 бона и драсна клечката на кабинета си!?

Кмет запали кметство – сви 30 бона и драсна клечката на кабинета си!?

Кметът на бургаското село Вресово се сдоби с две обвинения на. Едното за кражба на пари, предвидени за дърва на жителите, а второто – за прикриване на следите.

Кметът Юлюман Хасан е опитал да запали кабинета си, за да няма доказателства, а прокуратурата поиска спешното му отстраняване от поста.

В средата на ноември пожар изпепелява кабинета на кмета в село Вресово, следи все още личат. 33-годишния Юлюман Хасан съобщава, че при инцидента събраните близо 30 хиляди лева за дърва за огрев били изгорели. В хода на разследването обаче се оказва, че палежът е умишлен, а парите не са били в кабинета.

Установено е, че ДНК по съда със запалителна течност съвпада с това на кметския управник.

„Отделно от това, той ще отговаря и за това, че се е опитал да прикрие деянието си, като е запалил, унищожил чрез запалване, имуществото на Община Руен на стойност 906 лева“, обясни пред Нова тв прокурор Милена Стойчева от Районна прокуратура Айтос.

За не останат хората на студено, от община Руен са съдействали навременно и дърва за огрев са доставени. Жителите на Вресово обаче са огорчени от кмета, който сам са си избрали.

Кметът Юлюман Хасан отказва коментар за палежа на кабинета си и кражбата на парите. Той обаче е направил пълни самопризнания пред прокуратурата, изразил е съжаление и е възстановил част от изчезналите средства.

„Предстои внасяне в Районен съд Айтос на искане за отстраняването му от длъжност. За обсебването се предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода, а за унищожаването и повреждането на имуществото до 5 години лишаване на свобода“, обясни още прокурор Стойнева.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *