4-годишно дете възкръсна по време на погребението си в бургаско село

4-годишно дете възкръсна по време на погребението си в бургаско село

До трупа на детето съм и все още не знам дали е мъртво, каза пред Флагман.бг кметът на Дебелт Ангел Ников

Дете от средецкото село Дебелт възкръсна на собственото си погребениe. Поне това твърдят родителите му Мира Маринова и Димо Кошничаров.

Репортер на Флагман.бг разговаря с тях в жилището им в Дебелт, където са те в момента. Двамата все още не могат да осъзнаят какво се е случило. Тялото на момченцето е в ковчега и никой не знае дали то още е живо, или действително е починало.

От преписката, с която се запознахме става ясно, че 4-годишният Стоян, поне според медицинските документи, е издъхнал на 12 декември в 14:36 часа в бургаска болница, вследствие на кардиологичен проблем.

Родителите твърдят, че детето починало в петък срещу събота вечерта, но смъртният акт бил издаден по-късно. Тялото му било прибрано за денонощие в моргата, след което предадено на семейството.

Днес те решили да го погребат. Рано сутринта майката Мира се изненадала, защото видяла, че памперсът му е пълен с урина, а вечерта, след като го взели от отделението по патоанатомия го преоблякла.

Семейството организирало скромна траурна процесия, стигнали до гробището, където изкопът вече бил подготвен.

Минути преди да положат тялото те твърдят, че детето започнало да мърда в ковчега. Близките се шокирали! Няколко човека се кълнат, че са го видели да мърда. „Просто се размърда в ковчега. Всички го видяха, не беше просто мръдване, а здраво поместване”, обясняват от семейството.

Родителите веднага се обадили на телефон 112, след което върнали ковчега с детето в дома им.

В момента при детето е й кметът на Дебелт Ангел Ников. „Обадиха ми се още сутринта. Детето е пред мен, не мога да потвърдя дали е живо или починало. Родителите ми обясниха, че и лекарите не са им казали нищо. Тялото е студено, но не и вкочанено”, коментира Ников.

Малкият Стоянчо от Дебелт, за когото семейството му твърди, че е възкръснал на собственото си погребение, а след това отново починал, е бил мъртъв от два дни, категорични са лекари, запознати със случая.

Те са убедени, че послемъртни импулси са заблудили близките му, които днес бяха убедени, че детето им е дало признаци на живот минути пред да бъде положено в гроба.
Удивителна история от Дебелт: 4-годишно възкръсна на собственото си погребение

Още вчера е направен преглед, който е потвърдил, че причина за смъртта е кардиологичен проблем на детето, след това тялото е предадено на семейството.

Заради рязката смяна на температури в последните 24 часа – от студено на много топло и отново на студено, тялото тази сутрин е започнало да изпуска въздух, което е объркало родата.

По информация на Флагман.бг минути, след като са получили сигнал лекари са извършили повторен преглед на детето, установено е, че няма сърдечна дейност. Обяснили са на семейството, но явно заради шока, близките му така и не са разбрали каква е ситуацията.

Най-убедена, че Стоянчо е жив била баба му, която била до ковчега, когато тялото помръднало. Тя извикала силно, след това още няколко от близките му погледнали и видели, че тялото мърда.

Семейството в момента решава дали ще положи днес Стоянчо в гроба или ще изчака и утрешния ден, тъй като още вярват, че може да е жив, независимо, че няма сърдечна дейност.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *