Снимки на медсестра преди и 6 месеца след началото на пандемията разтърсиха света

Снимки на медсестра преди и 6 месеца след началото на пандемията разтърсиха света

Потребителката на Twitter Катрин Айви е участвала във флешмоба „преди – сега“, като постът й е станал изключително популярен. Момичето работи като медицинска сестра в болница в Тенеси, САЩ, и е завършила образованието си едва през април, попадайки в разгара на пандемията.

Веднага е изпратена в инфекциозно отделение, където работи дни наред в червената зона. Катрин не е мечтаела за точно такова бойно кръщение, но нищо не можело да се промени, информира Metro. На фотографиите, които набраха над милион харесвания, момичето се появява по два начина.

Първата снимка показва момичето, което току-що е завършило медицинско училище и е готово за светло бъдеще. А на втората – медицинската сестра, която в продължение на шест месеца преминава през всички кръгове на ада и бъдещето също изглежда тежко. Изтощени очи, разрошена коса, следи от маска, подуто лице и белег на носната част, който се е превърнала в белег.

“Исках да покажа как няколко месеца могат да променят човека. Исках да покажа какво означава да си медицинска сестра по време на пандемия. Повечето следи по лицето изчезват след няколко часа, но този по носа обикновено остава до следващата смяна и изчезва само преди работното време”, споделя Катрин. Но момичето признава, че никога, дори и в най-трудните времена, не е съжалявала, че е отишла да учи за медицинска сестра. В болницата Катрин може да помага на хората и да се бори по някакъв начин с вируса.

Тя чувства, че от нейните действия нещо се променя към по-добро и това й помага да продължава напред.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *