78-годишният Вълчо Костов има астма и 3 байпаса, но разсекрети рецептата си за мор на К-вид

78-годишният Вълчо Костов има астма и 3 байпаса, но разсекрети рецептата си за мор на К-вид
43 Shares

Във времена на пандемия, страх и непрекъснато изнасяне на данни за новозаразени, един възрастен мъж от Кърджали твърди, че има своя рецепта за крепко здраве и дълголетие.

Въпреки че е от уязвимата група и не е пощаден от болести през годините.

„Аз имам сърдечни проблеми, три байпаса, астма и какво ли не, но не спирам да се движа“, твърди 78-годишният Вълчо Костов, който не пропуска дългата разходка всеки ден, пише 24rodopi.com.

„Не пропускам! Независимо от това какво ще е времето, на ден изминавам по 5 километра приблизително. Ако тръгнат пак да ни затварят, аз движението трябва да го имам. Ако не мога да дойда тук, до парка, ще тръгна нагоре към Обсерваторията“, твърди възрастният мъж.

Той обаче има още две правила.

„Приятелите – общуването. Това е по-ценно от лекарство, защото така си разтоварваш душата и не мислиш за болести. Освобождаваш се от напрежението“, категоричен е мъжът с необикновено висок дух.

На трето, но не на последно място, обаче е… домашната ракия.

„Всяка вечер, без изключение, още към 18-19 часа, жената ми прави салата и с нея пия хубава ракия. Тя е като мехлем. Все едно си мажа душата отвътре и получавам вътрешно облекчение“, обяснява Вълчо, пояснявайки точната рецепта.

„Първо леко жабуркане, за да може да се унищожат микробите, после си пийвам, но не повече от 70-80 грама, не повече“, изрично добавя възрастният мъж. Всичко това обаче, върви задължително с правилото: „Ако можеш да правиш добрини, прави ги. Ако не можеш, не пречи!“

Мъдри думи и практични съвети, които явно са се доказали във времето.

Източник: СОСновини

Facebook Comments

43 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *