Лична драма: Интригите на свекърва ми съсипаха брака ми!

Лична драма: Интригите на свекърва ми съсипаха брака ми!

Животът на една жена, която наскоро се е омъжила, може да бъде стресиращо преживяване, особено ако се налага да съжителства със свекърва. Аз също не правя изключение. Сключвайки брак с любимия човек, вярвах, че ме очакват безброй щастливи моменти, но вместо това се сблъсках с подигравки и жестоки забележки, както и с интригите на свекървата ми.

Съпругът ми Даниел е единствен син в семейството. Свекърва ми е доминираща жена, обича да контролира и още когато с Дани се сгодихме, тя се опитваше да налага свои правила. По онова време не й обръщах внимание, но след сватбата отношенията ни се влошиха. Първият ден в новия ми дом започна зле. Някъде към шест часа сутринта свекървата почука на вратата ни. С мъжа ми още спяхме, затова отворих с разрошена коса. Със суров глас тя ме порица, че не съм станала рано, за да приготвя закуска за роднините, които очаквахме.

В рамките на една седмица всекидневно подготвях пиршества за съседите и забавлявах гостите с лошите си готварски умения. Уморена от подигравките, започнах работа като учителка в местната детска градина. Бях щастлива, че ще бъда далеч от дома ни поне за половин ден.

Въпреки това дори отсъствието ми даде повод на свекървата да се намеси допълнително в живота ми. Докато съм била на работа, тя влизала в стаята ми и ровела в шкафовете и чекмеджетата. Възмутена от наглата й постъпка, разказах на съпруга си как майка му инспектира стаята ни, когато ни няма. Дани не ми повярва и с горчивина заяви, че си измислям. Шест месеца по-късно с мъжа ми загубихме интерес към секса.
И двамата бяхме вечно стресирани и практически почти не общувахме. Опитах се да му обясня, че майка му оказва лошо влияние върху брака ни и заради нея се появиха първите пукнатини в отношенията ни, но всеки път той я защитаваше. С времето загубих търпение и уморена от скандалите, се прибрах в дома на родителите си. Фактът, че напуснах съпруга си, даде повод на свекървата за поредния театър.

Същата вечер тя драматично заявила, че щом е отговорна за нашата раздяла, е по-добре да се самоубие. Уплашен, че майка му ще посегне на живота си, Дани ме помоли да проявя разбиране, да игнорирам скандалите и да се върна обратно при него. Обичам мъжа си, затова, макар и с нежелание, приех молбата му. За съжаление положението не се е променило. Свекърва ми продължава да ме тормози, сее интриги и заплашва със самоубийство. Надявам се някой да ме посъветва как да изляза от тази неприятна ситуация.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *