Проф. Иво Христов сложи край на измамата: В Китай има само 7 болни от КОВИД: Ето фактите (видео)

Проф. Иво Христов сложи край на измамата: В Китай има само 7 болни от КОВИД: Ето фактите (видео)

Ковид-19 е операция! Светът трябва да бъде дресиран и държан в стрес известно време. Пандемията е в услуга на няколко световни сили, като всяка извлича от нея своите си ползи.

Тя и карантинните мерки са необходими на едни режими, да се стабилизират, на други – да се трансформират, на трети – да завземат властта в съответната държава или регион. Ковид-19 сложи край на глобализацията и сега светът върви към регионализация. Еднополюсният свят се разпада на 5-6 полюса. Вече имаме регион Китай, регион САЩ, регион Русия, регион Европа… и всеки от тях си има свой сравнително независим вече център на властта.

Пандемията всъщност е зрелищният финал и крах на процеса на глобализация. Въпреки напъните на спечелилите в САЩ демократи и Байдън да възстановят ваншнотърговските споразумения в отчаян опит САЩ да остане едноличен лидер на глобализма – това няма да се получи. А Ковид-19 беше използван като средство за връщането на хората по техните региони. Светът няма да се върне към националните държави, а към по-крупни блокови политико-икономически региони. Националните държави ще останат като формат, но изпразнени от съдържание. Властта ще е в центровете на тези регионални блокове, какъвто е например ЕС. Това заяви в интервю пред „Лице в лице“ геополитическият анализатор и депутат от БСП проф. Иво Христов.

Ето какво каза още той:

– Има ли пренареждане на света вследствие на ковид-пандемията?

– Да, но по-скоро пандемията е използвана като инструмент за това преразпределение на света. Ще ви дам един премир: До края на 2019 г. светът се развиваше в посока Глобализация – все по-свободно и все по-масово движение на хора, стоки и капитали. Към днешна дата този процес е напълно стопиран. И това е бъдещето. Глобализацията остана само в приказките на журналистите и отчаяните неолиберали от НПО-тата. Но тя безвъзвратно приключи. Вижте 4-те най-важни зони на планетата – САЩ, Европа, Русия и Китай- те са превърнати във военни лагери, затворени са. Нито можеш да влезеш в тях, нито да излезеш.

От тази пандемия изгода извличат почти всички правителства по света. Тя им служи като средство за легитимация, за оцеляване или за налагане на диктатури. Защото те знаят, че в условията на обсада могат да ликвидират лесно и без съпротива много от тия буржоазни придобивки като права и свободи на населението. Което пък население вече могат да контролират изкъсо легитимно и нелигитимно под предлог „борба с коронавируса“. Днешната корона-пандемия е само началото на използването на цяла серия от такъв тип техники за управление на света

– Повод ли е коронавируса да се установи пълзяща диктатура в някои страни?

– Не само че е повод, ами пълзящата диктатура си върви по план и се налага с всички възможни средства. Тя се спуска и в САЩ, и в Европа, и в Китай. Не знам дали знаете, но според последната статистика, към днешна дата (04.12.2020) в Китай болните от коронавирус са 6 или 7 човека. И това е в страна с 1.4 млрд. население, страната от която тръгна COVID-19. Помните каква истерия беше там през март, т.г., когато броя на заразените в Ухан стигна 20 хил. души… В един момент обаче целият троцкистки елит, който наложи карантината, който обяви Локдаун в Ухан и в половин Китай, беше арестуван и към момента стотици политици са по затворите. И… коронавирусът в Китай изведнъж изчезна.

И едно уточнение: Т. нар. „нови троцкисти“ са крило на китайската комунистическа партия – неолибералстващи глобалисти, които са в много топла връзка с демократите в САЩ. Тоест- твърдото ядро в ком. партията на Китай извлече полза от фалшивата коронавирусна пандемия, защото разобличавайки я, отстрани глобалисткото крило на партията.

Пандемията стабилизира в значителна степен и властта в Русия. Защото карантината замрази много от противоречията, които има в тази страна. В Русия стои със страшна сила въпросът какъв ще е бъдещият политико-икономически модел на тази страна и пандемията замрази дебата, който не е никак удобен за властта.

В САЩ пандемията свърши чудесна работа и на демократите и Байдън в битката им с Тръмп. Според повечето анализатори единствено пандемията е спряла Тръмп по пътя ме към втория президентски мандат. А забелязахте ли, че с победата на Байдън, анти-расистките бунтове спряха като с магическа пръчка.

Коронавирусът показа, че свободното движение на стоки, хора и капитали е фикция. В Европа избуяха големите национални егоизми на големите държави. Тестът с фиктивната пандемия всъщност показа, че няма такова нещо като единна Европа. Има една сбирщина от отделни държави- всяка със своите си интереси.

– Какво е Ковид-пандемията?

– Мероприятие, операция, тест, проверка за това могат ли през 21-ви век големи региони от планетата да бъдат управлявани чрез страх. И експериментът успя, защото страха от смъртта е базов човешки инстинкт, а и много хора нямат елементарна представа за това как функционира света около тях. Оттук-нататък ще е така- пускаме вируса, спираме вируса – медиите ще трещят… ще ни управляват виртуално и с минимални средства.

Едно е сигурно: На Глобализацията, както я виждаха САЩ, като налагане на единен западен стандарт с един силов, комуникационен, икономически и културен център, ситуиран в САЩ – такъв тип глобализация в света няма да има. Този глобален проект приключи. Светът върви към формиране на 5-6 центъра на властта на планетата, разделени на блокове и региони.

Истината за това кой наложи измамната коронавирусна пандемия вероятно никога няма да излезе наяве. Няколко души на планетата прогнозираха с удивителна точност какво ще се случи – сред тях са Бил и Мелинда Гейтс. Редно е да се запитаме дали когато някой ни съобщи много точна прогноза, дали всъщност не ни съобщава плановете си за действие.

Цялото интервю с проф. Иво Христов можете да изгледате във видеото:

Коментирай във Фейсбук

One comment

  • Лонго Дивия

    Лъжеш професоре ! НИКОЙ НЕ ТИ Е ДАВАЛ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ! ЗА 80 % ДЕБИЛИТЕ СИ ПРАВ НО ЗА КОВИТА ОТ КИТАЙ ЛЪЖЕШ !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *