Тома Биков: Борисов ще бъде или премиер или президент, Радев няма шанс на избори!

Тома Биков: Борисов ще бъде или премиер или президент, Радев няма шанс на избори!

Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление.

Това каза в предаването „Неделята“ по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно. Сега трябва да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията. Никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това, посочи той.

Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза, заяви Биков.

ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра. Това е много важна позиция, посочи той.

Големият проблем в момента е, че българското общество в момента е много разделено. Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията, подчерта той.

Според него Борисов не е диктатор. Ако беше диктатор, изобщо нямаше да има протести. Политическият морал е по-различен от общочовешкия морал, заяви депутатът от ГЕРБ.

Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Борисов го бяха отписали и през 2013 г., отбеляза Биков. ГЕРБ ще оцелее, дори да бъде в опозиция, добави той.

На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев, заяви Биков. Той поясни, че не изключва и възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България.

По думите му това, че журналистите нямат достъп до депутатите в кулоарите на новата сграда на парламента не е цензура. ГЕРБ не налага цензура. Не виждам медия, която от сутрин до вечер да хвали ГЕРБ, каза Тома Биков.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *