Голи женски гърди в най-неподходящия момент – скандалът с украинския депутат

Голи женски гърди в най-неподходящия момент - скандалът с украинския депутат

Евгений Петруняк – това име до вчера беше познато предимно на украинците. Едни голи женски гърди по-късно и той вече е международна, или най-малкото европейска новина.

Кой е Евгений Петруняк?

Петруняк е народен представител в украинската Рада, избран от партията „Слуга на народа“. По време на предсрочните избори за Върховната Рада е 90-и в списъка на партията. Като депутат той е член на комисията по финанси, данъчна и митническа политика.

Заместник-ръководител е на групата за междупарламентарни отношения с Албания.

Преди да се заеме с политика, се насочва към правото. Завършил е юридическия факултет на университета „Иван Франко“. Работил е в областта на застъпничеството повече от 20 години, член е на Адвокатския съвет на Лвовска област (една от 24-те области на Украйна). Освен това е директор на адвокатското дружество на частно предприятие „Лекс – К“.

Преди да влезе в парламента е помощник-консултант на депутата Александър Гудима. През 2010 г. е кандидат за градския съвет на Лвов от Украинската социалдемократическа партия (УСДП).

Как стана скандалът?

Тази седмица обаче той влезе в новините не с работата си, а с едно разсейване в интернет, докато неговият колега Григорий Мамка от „Опозиционна платформа – За живота“ говори по време на парламентарно заседание.

Фотографът Ян Доброносов, както обикновено, и в онзи ден е в парламента и снима случващото се. В кадър той цели да е именно говорещият от мястото си Мамка. Но докато го снима, Петруняк има лошият късмет да попадне в кадъра в доста неподходящ момент – докато прехвърля гола снимка на жена.

„Лошо ли е, когато един говори на живо, а друг депутат гледа голо момиче? Депутатът с телефона е Евгений Петруняк“, пише фотографът, който публикува неудобния момент.

В цялото видео от заседанието се вижда как Петруняк говори по телефона, след това прочита съобщение в месинджъра си. Впоследствие на екрана се появява снимка на голата женска гръд, която депутатът веднага маха от екрана на смартфона си, разказва украинският „24 канал“.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *