Разстрел в Северна Корея за нарушител на мерките срещу К-вид19

Разстрел в Северна Корея за нарушител на мерките срещу К-вид19

Човек е бил разстрелян, след като е нарушил мерките срещу коронавируса в Северна Корея. Това съобщиха медиите в страната. Нарушителят бил на около 50 г.

Според съобщението той незаконно преминавал през границата, която е затворена за китайски бизнес партньори. Посочва се, че севернокорейската администрация е назначила специални звена, които инспектират охраната, за да контролират граничната охрана и да се уверят, че не извършват контрабанда.

Докато Северна Корея официално твърди, че в страната няма случаи на коронавирус, режимът на Ким Чен-ун въвежда „спешни карантинни мерки на свръхвисоко ниво“, като заповядва на служителите на границата да разстрелват нарушители към китайската граница.

Южнокорейската разузнавателна агенция NIS заяви миналата седмица, че Ким е издал заповед за изолация в Пхенян и е забранил морския риболов, за да спре разпространението на вируса. Служители на разузнаването казаха, че Ким е проявил „изключителен гняв“ срещу тези, които са нарушили епидемичните мерки и са взели „неразумни мерки“.

ПИК

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *