Медиапул: Васил Божков е на път да си върне хазартните лицензи

Медиапул: Васил Божков е на път да си върне хазартните лицензи

Хазартният бизнес на Васил Божков може да възкръсне от пепелта, след като неговите фирми печелят поредица от дела срещу закритата вече Държавна комисия по хазарта и започнаха да си връщат отнетите лицензи. Това показва проучване на Mediapool върху делата, заведени от властите срещу хазартния му бизнес.
Държавата, с чиято благословия Божков изгради мощна бизнес империя в продължение на три десетилетия, точно преди година внезапно реши, че той е един от най-големите престъпници.

Срещу него бе мобилизирана цялата държавна машина, която на първо време му отне с един замах хазартния бизнес и методично продължава с античната му колекция и свързани с него фирми.

По сигнал на конкурентите на Божков – братя Найденови, финансовото министерство обяви, че хазартните фирми на бизнесмена в продължение на 5 години са внасяли занижен размер на дължимите такси и данъци. В резултат срещу фирмите на Божков бяха предявени като дължими със задна дата данъци, такси и лихви в размер на близо 700 млн. лв.
Отделно, прокуратурата повдигна 18 обвинения срещу бизнесмена за най-различни провинения, а Народното събрание закри бизнеса му с лотариите, като въведе държавен монопол върху тях.
Като косвени щети паднаха и незабранените хазартни игри на Божков – сайтът за залагания 7777.bg и букмейкърът „Еврофутбол“.

Популярният до преди година сайт на „четирите седмици“ сам реши да прекрати дейността си заради наложените запори от НАП, а „Еврофутбол“ бе изкаран от „играта“ чрез процедура по отнемане на лиценза с мотив – неплатените такси и данъци.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *