„Майките“ на Манолова безчинстват на коледен базар – обиждат хората, замерят полицаите с храна

„Майките“ на Манолова безчинстват на коледен базар – обиждат хората, замерят полицаите с храна

20-ина жени от присъдружните на Мая Манолова майки от „Системата ни убива“ използваха съботния ден, за да създават смут в центъра на София. Те нахлуха на Немския коледен базар, въпреки строгата организация заради коронавируса там. При това повечето бяха без маски и не спазваха никакви мерки.

Стигна се и до словесни сблъсъци с хората, които чакаха на опашка, за да влязат. Майките призоваваха столичани да се включат към малобройния им протест, но никой не откликна, а някои граждани дори ги обиждаха заради скандалното им поведение.

По-рано присъдружните на Манолова майки замеряха полицаите пред Министерски съвет с храна и опитаха да блокират движението. Заради малкия ми брой обаче шофьорите успяха да пробият опита за блокада и именно тогава те се насочиха към коледния базар, за да изливат гнева си върху мирните хора.

След като и там не получиха никаква подкрепа, се отправиха по пешеходната зона на бул. „Витоша“, чак до Би Ти Ви, където направиха опит да нахлуят в сградата.

На място обаче имаше много полиция и униформените успяха да предотвратят атака им към сградата, след което отчаяните от липсата на внимание към театъра им жени се разотидоха.

ПИК

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *