Румен Радев: Много сково България ще има достойно правителство, което мисли за българите!

Румен Радев: Много сково България ще има достойно правителство, което мисли за българите!

Президентът Румен Радев обеща промяна и смяна на статуквото, след като днес представи предложения за модернизация на България по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Не след дълго ще имаме правителство, което ще работи в интерес на българските граждани, а не на определени кръгове“, зарече се държавният глава, който изрази опасения, че без администрацията му и нейните идеи Планът ще е „само средство за усвояване на финанси“.

„Планът за възстановяване и устойчивост не трябва да се превръща в поредно средство за усвояване на финанси чрез саниране, строителство и покупки. Ако искаме този подход да успее трябва да имаме ясни принципи и цели, които да водят към ефективно и ефикасно използване на финансовите инструменти. Ако природата, въздухът и водата са грижа на правителството, ако искаме да обуздаем строителството по дюни и планини, ако искаме да обуздаем варварската сеч – не само правителството, а и гражданското общество трябва да имат технологични инструменти за наблюдение”, заяви Радев.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *