Нинова: Виждах как хора умират в Ковид отделението, а предишния ден бях с тях

Нинова: Виждах как хора умират в Ковид отделението, а предишния ден бях с тях

Кадър БТВ – Нинова като доброволец в Окръжна болница – София

Корнелия Нинова разказа в предаването “Лице в лице” по БТВ какво е преживяла като болна и като доброволец в Ковид отделение в София:

“Бях болна от Ковид, бях в болница, видях много уморените лекари и медицински сестри, санитари и реших, че когато изляза, ще помогна с каквото мога. За да си доброволец, се подписват един куп документи. Минава се през инструктаж.

Правя каквото ми наредят лекарите и медицинските сестри, чистим помещенията, носим храната, раздаваме я на болните, преобличаме ги, помагаме да се хранят. Чистим леглата, изнасят се отпъдъци. Физически не е тежко, но емоционално-психологическият момент е труден. Не мога още да преживея смъртта на хора, които видях да умират там. Два три дни под ред умираха хора, с които предишния ден съм била, помагала съм им, преобличала съм ги – това не мога да преживея, иначе физически се работи нормално.

На тези, които мислят, че е пиар акция моето, бих казала – заповядайте, има достатъчно работа за всички, само един ден, не повече. И като видите очите на страдащите, ще си промените мнението. Аз видях трите страни на Ковид-кризата. Бях болна, при мен беше трудно, задушавах се, имах болки, треска. Сега съм в екип на страната на тези, които се грижим за болните. И съм председател на парламентарна група, където взимаме решенията” – сподели още соцлидерката.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *