От болницата се обадиха да кажат, че баба е добре… А трупът й вече беше у дома

Мама седеше посиняла от студ в стая с починала жена и отворени прозорци

Италианката Ноеми Казела разказа пред в.”Република” за абсурдния случай с баба й, която починала в болницата в град Потенца, а на следващия ден й се обадили да й кажат, че е добре

Внучката на починалата не от коронавирус пациентка казва, че баба й лежала в болницата още от май заради счупване на става. На 23 ноември от болницата се обадили на близките на 91-годишната жена, за да ги успокоят, че тя е добре, че е в стабилно положение е, и че няма COVID-19.

Проблемът бил, че ден по-рано трупът на бабата бил върнат на близките й от дежурната охрана, без да се съобщят причините за смъртта.

„Баба ми беше в моргата, а на следващия ден от болницата ми казват, че е добре”. Според внучката на починалата бабата била върната с изскочили навън кости от слабост.

„Не знаем дали е починала от глад или от нещо друго”. Според Казела на много от пациентите в болницата храната била поставяна далече от леглото, а те не можели да се вдигат и да я стигнат. По-късно персоналът минавал и я прибирал, пише „24 часа“.

Заради мерките за COVID-19 близките на болните не можели да ги посещават.

„Не искам за тази история да се замълчи не само заради мен, а и заради горките пациенти, които още са вътре. Увеличиха се извънредно много случаите на починали, но не от коронавирус. Това си е като едно клане”, казва още Казела

24 часа, Глас бг

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *