Диана Дамянова: Само среден простак би оправдал Борисов за „биологичните нужди“

Диана Дамянова: Само среден простак би оправдал Борисов за „биологичните нужди“

Диана Дамянова, пиар-експерт и д-р на историческите науки гостува в предаването „Студио Хъ“ по телевизия 7/8, за да коментира интервюто на Борисов пред немската медия FAZ:

„Това безспорно е предизвикано интервю. Трябва ти малко практика, за да разбереш какъв е генезисът на интервюто и малко международни връзки, за да можеш да си потвърдиш някоя част от мислите, които имаш. За мен няма съмнение, че това интервю е предизвикано, защото по високите етажи на тази мръсна брюкселска администрация текат едни неприятни флуиди по отношение на Борисов и той е бил посъветван, ако може по някакъв начин да изясни всичко това.

Оттук нататък идва езиковата и интелектуалната бариера между българския пиар-актив, който обслужва лицето Борисов, и нищо неподозиращия немски журналист. Към всичко това се добавя и лош превод, защото изказът на Борисов е нетипичен за превод и всеки нормален човек би се объркал. От там произлиза нещо, което аз наричам моралната смърт на Борисов, защото вътре има две недопустими от гледна точка на най-елементарния морал неща:
Не е познато в света лице, различно от кечист или футболист, което би нарекло секса „физиологична потребност“. Човечеството бяга от това да го нарича друго освен „правене на любов“. Това е общоприетия термин. Всеки се опитва да вкара в това понятие малко любов, но когато наречеш това обикновен нагон, когато задоволяваш своите физиологически потребности в центъра на Европа в работно време, това е долнопробно.

Казва, че личният му живот бил пълен провал, но той управлява тази държава като лично свое семейство и правилно нарича това пълен провал, да то е пълен провал. Това интервю е било замислено да даде някакво безсмислено обяснение на пачките и кюлчетата. Това било схема на КГБ, а олигархията го мразела и други такива глупости пише вътре.

Има неща, в които, ако се пипа, трябва да има морална норма, а когато твоят морал представлява задоволяване на нагон, което било общоприета човешка нужда, отиваме в нещо, което е долнопробно, но все пак в това общество средният простак е на власт. Той е на власт в квартала, в малките общества и той привижда себе си в Борисов.

Средният простак вероятно счита, че употребата на нагона е нещо нормално, което трябва да се прави. Може би ако си голям майстор на тепиха на кеча, можеш да обясниш срещата си с млади и прекрасни дами. Но да обясниш срещата си в 15.15 като право да удовлетворяваш физиологични нужди, е меко казано гнусно и долно“, обобщи гостенката.

„Може би това е целта – да се говори за физиологичните нужди, за да не стане дума как са разнасяни тези пачки и кюлчета през охраната и как Борисов не е забелязал, че дамата влиза с тях“, вметна водещият Тошко Йорданов.

„Явно влизането при Борисов с големи чанти е нещо нормално. Излизането без тях – също и така се управлява тази държава. Но това е морално петно върху един народ, който напълно си го заслужава, ние търпим всичко това, защото сме оставили един „извисен“ (на висока позиция) среден простак да управлява средните простаци в страната, които представляват очевидно мнозинството. За тях това не е скандал“ – завърши гостенката.

7/8

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *