Само с две пакетчета бакпулвер кухнята заблястява, а фурната става като нова!

Само с две пакетчета бакпулвер кухнята заблястява, а фурната става като нова!

Почистване на фурната до блясък – лесно и без химикали

Определено ще постигнете ефекта “уау”. Стъклото е като ново без мръсни кърпи и гъби. Опитайте и се уверете сами.

Най-евтините и най-простите решения са най-добрите. Опитах и наистина работи. Фурната ми беше много мръсна и не говоря за вътрешността, която беше сравнително чиста, а за вратата. Почти беше невъзможно да се погледне през нея, предполагам нещо се беше разляло. Така че реших да опитам това средство. Супер евтино, супер просто и супер ефективно. Резултатът говори сам за себе си и най-хубавото е, че нямате нужда от гъба или тел – само 3 неща и малко спокойствие.

Отнема само 4 минути. Така че това е най-бързият начин за мен досега и без мръсна гъба или парцал.

Страхувах се, че фолиото ще надраска вратата, но това не се случи. Ще се убедите сами. Изсипете около 1/2 чаша гореща вода на вратата и поръсете със сода. Оставете да действа 30 секунди и оформете топка от фолио. Без натискане по повърхността, много нежно започнете да обикаляте с кръгови движения. Ако е необходимо повторете процедурата още веднъж. Избършете остатъците от сода с хартиени кърпи и малко вода. Това е всичко.

Почистване на фурната отвътре

Не използвам амоняк или други миризливи химикали, просто ви трябва бакпулвер.

Необходими съставки:

150 мл студена вода
2-3 пакетчета бакпулвер
керамичен съд
оцет

Приготвяне:

Смесете всичко в съда сложете го във фурната на 100 градуса (в идеалния случай го сложете веднага след печене, фурната няма да е изстинала). Оставете за около 30-45 минути и след това просто избършете стените – сместа омекотява всички замърсявания, почиствате без търкане.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *