Борисов към баба от Родопите: Добре, скъпа! На пролет давам дума-ще имаш път

Борисов към баба от Родопите: Добре, скъпа! На пролет давам дума-ще имаш път

Спектакъл в събота следобед. В тези няколко думи може да бъде събрана поредната инспекция на премиера, който днес реши да обиколи родопските села и да си хортува с пенсионерите.

Баби със забрадки гледаха с благодарност в очите Борисов, а пред училището в едно от селата бе посрещнат с аплодисменти от стройна редица местни жители.

“Надеждата ни е при Вас! Моля Ви да ни оправите пътя!”, отправи емоционален призив една от възрастните жителки на селото, попаднало в полезрението на Борисов.

“Добре, скъпа! На пролет ще го направиме. На пролет ще имаш път!“, стисна той ръката й. Борисов обикаля заедно с образователния министър Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков – верен спътник на Борисов.

Една от целите на обиколката бе и училището в село Чолаково. Кмета на града не пропусна да изрази възхищението си от ремонта:

“Ето го! Като дворец е!”

“Харесва ли ти?”, попита Борисов.

“Като дворец е!”, повтори градоначалника. Местните жители не пропуснаха да отбележат и една от основните опорки на управляващите – опозицията само критикува, но не върши нищо.

“Искам само да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза, когато победихме Тройната коалиция. Ананиев тогава беше зам.-министър по бюджета. Направихме най-постния бюджет. Извадихме страната от кризата. Тогава трябваше да стискаме здраво. Не само стабилизирахме финансите, тази година ни приеха в европейския банков съюз на белите държави, най-стабилните. Вторият път заварихме изтърбушената КТБ, 4 милиарда.

Уважаеми господин Радев, тогава платих двата реактора. Кое му дава право да казва, че това е бюджет на разрухата? Ако е спор между нас двамата, нямаше да го коментирам. Всеки път като му потече злобата на Радев излиза доклад на кредитна агенция и казва какво мисли за България”, посочи още Борисов.

Борисов зачете прессъобщение на финансовото министерство, в което се съобщава за доклада на S&P Global Ratings.

„Господин Борисов вие показахте, че не сте политик, а държавник. Има хора с болни мозъци! Като тръгнете по селата между Велинград приятно ли ви е? Приятно ви е! Като вас много са идвали и много са лъгали“, посочи един от присъстващите в свое пламенно слово.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *