21-годишния внук на убитите баба и дядо си призна- направил го за пари!

Внукът на бабатата и дядото, които ги откриха убити си призна за убийството

21-годишният младеж, задържан за убийството на възрастна двойка в Шумен, е признал за жестокото престъпление.

Припомняме, че младежът е роднина на жертвите. В понеделник във вилната зона на града бяха открити окървавените тела на 75-годишен мъж и 68-годишната му съпруга.

Първоначално липсваха както мотив, така и заподозрян. 36 часа по-късно беше задържан 21-годишният внук на убитите. Той признал, че отвел поотделно своите баба и дядо във вилата, където ги умъртвил с метална тръба. След това не е правил опит да се укрие, информира Нова телевизия

„Обяснил е пред разследващите, че мотивът за това е користен. Тъй като след като ги е убил, има данни по делото, че е взел парична сума от 700 лева от дома им, а също така изтеглил и 500 лева от банкови карти“, обясни Стефка Якимова от Апелативна прокуратура – Варна.

„Има данни за хазартни наклонности, но може би проблемът може да е в преден етап. Може да има финансови зависимости“, добави ст. комисар Ялчън Расим, ОДМВР – Шумен.

21-годишният мъж не е криминално проявен. Студент е в Шуменския университет и е работел в строителна фирма, съобщи Труд.

В петък прокуратурата ще поиска от Окръжен съд – Шумен налагане на постоянна мярка задържане под стража за извършителя.

Няма никаква законова пречка 21-годишният мъж да получи най-тежкото наказание – доживотен затвор без замяна, коментира окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Жертвите трябва да бъдат погребани днес.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *