Протестиращи потрошиха офиса на ГЕРБ в Оборище, Мая Манолова и Румен Петков на първа линия!

Протестиращи потрошиха офиса на ГЕРБ в Оборище, Мая Манолова и Румен Петков на първа линия!

Протестиращи от поредния протест на недоволни срещу правителството на Бойко Борисов потрошиха прозорците на офис на ГЕРБ в столичния район „Оборище“, съобщи bTV.

Инцидентът стана на бул. „Дондуков“, където малка част от хората в протестното шествие хвърлиха боклуци пред партийния офис и с камъни строшиха стъклата на прозорците му. По-голямата част от шествието се разграничи от тях и нарече действията им провокация. След това недоволните се отправиха към Орлов мост-

По-рано протестиращите се събраха пред сградата на Народното събрание, а полицейски кордон разделяше протестиращите от парламента. Събитието се организира от майките от „Системата ни убива’’,Орловград-Протест, Блокада Палатков лагер при Президентството, Палатков лагер пред Софийския университет.
Протестиращи блокираха движението по булевард „Цар Освободител“ пред старата сграда на Народното събрание, предаде БГНЕС. Кристина Василева е дошла от Русе, за да подкрепи исканията на протеста и е уверена, че властта чува гласа на хората от площада, но нищо не правят, защото не им изнася.

„Бях емигрант, но се върнах, за да остана тук и да се боря за правата на държавата ни и това беззаконие и безхаберие вече да приключи. Нека младите и интелигентни хора да управляват. Аман вече от корупция. Г-н Борисов явно смята, че сме овце – не, не сме овце, хора сме и сме интелигентни и мислещи, и вече е време това да приключи“, заяви тя и каза, че младите са способни да управляват и има такива, които искат да влязат в управлението на държавата.

Сред протестиращите са и бившият омбудсман Мая Манолова, лидерът на ПП АБВ Румен Петков, ген. Димитър Шивиков.

„Не съм доволен от това, че ни правят на глупаци. Мислят, че ние сме по-прости от тях. Нямам партийни пристрастия, но ме дразни цялото държание на политиците. 136 дни глас в пустиня. Аз съм бил на 70-80 протеста. Не се надявам, че ще паднат, но все пак да си изразя мнението“, заяви Петко Николчев. Според него, ако ГЕРБ не фалшифират изборите и не принудят администрацията и предприятията да гласуват за тях, няма кой да ги избере, убеден е мъжът. „Почти съм сигурен, че ще го направят и аз мисля, че е по-добре да го направят, за да се окалят до край и сами да си понесат последствията. По принцип не гласувам и сега няма да гласувам“, увери той и каза, че иска оставката на Бойко Борисов, кабинета и главния прокурор Иван Гешев.

Протестът тече под наслов „Единни сме силни“. „Елате, ,за да поискаме и да получим оставката на правителството на Борисов. Надяваме се, че ще опровергаете 111 място на България по свобода на словото и ще отразите справедливия ни протест!“, пишат организаторите.

Tweet Share

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *