Погубеният от КОВИД д-р Еленски не искал да влиза в болница, за да не товари системата!

Погубеният от КОВИД д-р Еленски не искал да влиза в болница, за да не товари системата!

Сред починалите с коронавирусна инфекция е и доктор Кирил Еленски от Пловдив, който отказал лечение в болнично заведение, за да не натоварва системата, предава Bg On Air. Скръбна вест: К-19 уби за часове изключителен пловдивски лекар Издателят Манол Пейков е пациент на доктор Кирил Еленски от 20 години.

„Няма нито един случай в целия ми живот през тия 20 години, в които да не е вдигал телефона“, споделя Манол. Описва го като човек, отдаден на професията, опитен, открит и мъдър, вдъхващ спокойствие и оптимизъм, член на семейството. До последния ден доктор Еленски е вдигал телефона на своите пациенти. Отказал да влезе в болница, за да се лекува от коронавирус.

В четвъртък звъннал на Манол Пейков, за да го помоли за апарата за обдишване, купен за бащата на издателя преди години. „В момента искат да ме приемат в болница, ама в момента само това ми липсва“ – не знам какво стоеше зад тези думи – дали това, че иска да продължи да си върши работата, да продължи да бъде полезен, дали това, че не иска да вземе легло, но допускам че по-скоро желанието му да бъде на разположение на самия себе си и на пациентите си“, обясни още издателят. Ден по-късно става ясно, че доктор Еленски е починал. През годините д-р Еленски е един от дейните членове на БЛС, а по късно и зам.-председател на Управителния съвет.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *