Мис Бикини продаде къщата в Барселона, станала причина за разследването срещу премиера Борисов!

Мис Бикини продаде къщата в Барселона, станала причина за разследването срещу премиера Борисов!

Къщата от скандала „Барселонагейт“, в който бе замесено и името на премиера Бойко Борисов, е продадена 2 950 000 евро, показа проверка на Мигнюз.

Палатът бе обявен за продан в най-големите агенции за недвижими имоти в Барселона, но в средата на септември тази година собственичката Борислава Йовчева е спряла рекламата. Причината за това е сключена сделка с неизвестен купувач.

Първоначалната цена е 3,4 млн. евро, но впоследствие е намалена с 450 000 евро, спрямо първоначално обявената в сайт на известна агенция за продажба на недвижими имоти.

Къщата е на четири етажа, има седем бани, осем паркоместа, асансьор, градина, басейн и прекрасна панорамна гледка към Барселона. Застроената площ е 560 кв. метра, а цената за един квадратен метър е 5268 евро.

В средата на февруари испанският в. „Ел Периодико“ написа, че през последната година каталунската полиция „Мосос д’Ескадра“ и антикорупционната прокуратура в Мадрид разследват подозренията за връзка на Бойко Борисов с „международно изпиране на пари“ с крайна дестинация в Барселона. Сигналът е подаден от българското гражданско сдружение „БОЕЦ“ до испанското посолство в София.

Разследването се фокусира върху произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL. Компаниите са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева, детето ѝ и баща ѝ. Те живеят в луксозна къща в скъп квартал в Барселона, докато местните власти не могат да установят приходи, с които семейството може да си позволи подобен лукс. Йовчева е била снимана от разследващите да шофира „Порше Макан“ за стойност най-малко 70 000 евро.

По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов, както и дали той има отношение към „международна схема за пране на пари“.През фирмата Emma BGS SL е бил управляван и бутик за облекло, който е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino. Скъпият магазин на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен след излизането на материала в „Ел Периодико“. Последната информация от испанската прокуратура е, че разследването продължава.

За собственик на имота се обявява бизнесменът Александър Чаушев, който твърди, че Борислава Йовчева живее там под наем, но той не я познавал.Бизнесменът казва, че е купил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Последваща проверка показа, че бизнесменът не е казал истината, защото прословутата къща е била опортирана във фирма Numin Invest S.L.на Йовчева.

Към момента не е известно къде са бившата Мис Бикини и детето й, за което се твърди, че е от Бойко Борисов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *