Обрат! Кристина, която уби децата си, била сексуално насилвана от свекър си

Обрат! Кристина, която уби децата си, била сексуално насилвана от свекър си
132 Shares

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 32-годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си. По-рано адвокатът й обясни, че тя не била признала, че е извършител на престъплението. Думите на майката-детеубийца на разпита били само „съжалявам за това, което стана“. Според защитника има съмнения, че Дунчева е извършител на ужасното престъпление и настоява, че няма категорични доказателства срещу нея.

32-годишната Кристина Дунчева е обвиняема за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, бе съобщението на прокуратурата. Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят. „Лесно е да обвиняваме хората. Не е редно да говорим, когато не сме наясно със ситуацията”, смятат част от жителите на града. Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години.

Жената е била подлагана на голям тормоз и малтретиране от страна на съпруга си, той дори я притискал да сключат споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на майката, но семейството да остане да живее заедно, съобщава Struma.bg. Кристина е била разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен адвокат и притискана да подпише документа. Потресена санданчанка за закланите деца Васил и Ивон: Адът започна, когато… „Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх“.

Съдия Красимир Аршинков, който разгледа делото по мярката, заяви лаконично, че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление следва да бъде наложена най-тежката мярка на обвиняемата. Братът на Кристина за завърнал от Австрия след като разбрал за трагедията. Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него и адвокат си, търсила е помощ от съпруга си. В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снисхождение. Адвокат Алексиев поиска следствието да се извърши на друго място, тъй като се съмнява в неговата безпристрастност, сестрата на Георги Трайков е била в близки отношения с един от полицейските началници в Сандански.

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър. Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Facebook Comments

132 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *