Разплита се трагедията в Сандански: Днес е бил важен ден за Кристина, която уби децата си!

Разплита се трагедията в Сандански: Днес е бил важен ден за Кристина, която уби децата си!

Кристина, майката от Сандански, която уби децата си, е подавала сигнал в полицията за домашно насилие. Тя е разказала, че е жертва на побой и то многократен от страна на съпруга си. До социалните служби в Сандански няма подавани сигнали за проблеми в семейството.

За днес в Районния съд в Сандански е било насрочено дело, заведено от бащата срещу майката за родителските права. Възможно е това също да е провокирало майката, смятат разследващите. Кметът на Сандански също каза, че е разбрал от близки за проблеми в семейството. „Следствието ще докаже, но очевидно има някакъв тежък, сериозен семеен проблем, който е довел до това решение на един от двамата родители, ако евентуално са те, на там вървят нещата и наистина трудно може да се опише и с думи, трудно може и да го асимилираме“, заяви Атанас Стоянов. Психиатрична експертиза ще установи състоянието на родителите преди престъплението.

„Със сигурност има някакво психично разстройство, някакъв психичен проблем при жената и е било редно да му се обърне внимание, това е, изпуснат е моментът. До колкото разбрах, тя е открита в ступор след деянието, тоест най-вероятно съзнанието й е било замъглено и тя не е осъзнавала действията си“, коментира психологът д-р Десислава Безинска-Шеинкова. За сега няма официални данни майката да е имала психични проблеми.

Преди 11 години трагедия като тази в Сандански се разигра и в гърменското село Осиково. Тогава баща уби по жесток начин двете си деца на 5 и 8 години, след което запали къщата си, а съпругата му едва оцеля след получените изгаряния, но месец по-късно тя почина.

Коментирай във Фейсбук

One comment

  • Сиси

    Когато всички институции са в колабс, неминуемо трагедиите са големи,тогава от министър до последния чиновник всички трябва да си подадат оставката,а не да се оправдават с нещастните на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *