Психолози с версия за жестокото убийство на малките дечица в Сандански: Изолацията заради пандемията е причината за зверството!

Обрат! Кристина, която уби децата си, била сексуално насилвана от свекър си

„Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата“. Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване, предава Нова тв. Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози.

Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване. „Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да преакляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова – психолог и психотерапевт. Убийството на деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. „Да е чула гласове, които са й казвали да направи. Би могла да го направи като наказание към таткото.

Би могло действително да вярва, че с този акт, с това действие ги предпазва от нещо много по-страшно“, добавя Гинова. Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания. Каквато и да е истинската причина обаче, решението й не е обмисляно дълго време. „Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в съзнание на ступор… надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът.

Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите. Убийството на двете деца не е прецедент в региона. През 2009 година в гоцеделчевското село Осиково баща закла синовете си, след което подпали къщата, в която беше жена му. Двамата имали тежки семейни скандали. Минчю Панюков получи доживотен затвор.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *