Психолози с версия за жестокото убийство на малките дечица в Сандански: Изолацията заради пандемията е причината за зверството!

Обрат! Кристина, която уби децата си, била сексуално насилвана от свекър си
13 Shares

„Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата“. Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване, предава Нова тв. Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози.

Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване. „Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да преакляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова – психолог и психотерапевт. Убийството на деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. „Да е чула гласове, които са й казвали да направи. Би могла да го направи като наказание към таткото.

Би могло действително да вярва, че с този акт, с това действие ги предпазва от нещо много по-страшно“, добавя Гинова. Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания. Каквато и да е истинската причина обаче, решението й не е обмисляно дълго време. „Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в съзнание на ступор… надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът.

Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите. Убийството на двете деца не е прецедент в региона. През 2009 година в гоцеделчевското село Осиково баща закла синовете си, след което подпали къщата, в която беше жена му. Двамата имали тежки семейни скандали. Минчю Панюков получи доживотен затвор.

Facebook Comments

13 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *