От СФСМВР обявиха, че ще има вълна от национални полицейски протести, заради „провокациите“ на властта!

От СФСМВР обявиха, че ще има вълна от национални полицейски протести, заради "провокациите" на властта!

Няма никакъв ефективен диалог между властта и настояващите за по-добри условия на труд служители на МВР, даже обратното – работещите в силовото ведомство са обект на „чудовищни провокации“ от страна на политическото си ръководство и на парламент и правителство, като в резултат скоро вероятно ще станем свидетели на нова вълна национални полицейски протести. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на СФСМВР Илия Кузманов в студиото на „Лице в лице“ по бТВ.

Той обясни, че цялата система е била „случайно“ пропусната в постановлението, което регламентира увеличението на заплатите в държавната администрация заради борбата с COVID-19. „Твърдя, че ние сме в първата тройка на държавните администрации, които се занимават с този вид пандемия“, отбеляза Кузманов.

„До нищо“ не довела последвалата среща с министъра. А по-късно дошли и „провокации“ от страна на депутати, които обяснявали намаляването на семейните помощи с нуждата парите да се насочат към МВР и медицинските работници и санитари. „Това не е провокация, а е нелепо и гнусно, има медици, които платиха с живота си в лечебни заведения, които лекуват от COVID”, подчерта Илия Кузманов.

Имало и опит „да се присъди служебна победа“ в преговорите на друг синдикат в системата на МВР, който до момента не е имал активни действия.

Към момента политическото ръководство на ведомството не се отказва от предложените параметри, които не удовлетворяват служителите.

„До ден-днешен това никакво увеличение се обяснява с възможностите на държавата. Ние сме свидетели, че възможностите на държавата не са такива“, отбеляза Кузманов. И подчерта: „Нещата вече подминават парите, нещата вече определено са обидни“.

Управителният съвет предстои да обсъди ситуацията, но според зам.-председателя най-вероятно утре ще бъде взето решение за нов национален протест. Кузманов призова и гражданите да го подкрепят.

Източник: epicenter.bg

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *