Нечовешко! Варненска болница изгони бременна жена в деветия месец с КОВИД

Пълен абсурд! Жена обиколи три болници, за да роди

АГ болницата във Варна изпрати своя позиция по случая с бременната в деветия месец жена с COVID-19, която не беше приета в нито една от три варненски болници, пише „Петел“. След предглед от личния лекар, жената била насочена за хоспитализация, защото състоянието ѝ се е влошило.

Ето и официалния отговор от болницата: „В СБАГАЛ – Варна (АГ Болница) се приемат за наблюдение и лечение бременни пациентки с придружаваща патология на бременността, раждане в ход, новородени и пациентки със спешна гинекологична патология, които са ПОЛОЖИТЕЛНИ И/ИЛИ СЪМНИТЕЛНИ ЗА COVID – 19. Обособен е специален изолиран етаж за тези пациентки и има съставен алгоритъм за поведение на медицински персонал.

Относно случая се касае за пациентка в деветия месец положителна за Ковид-19. Пристига в АГ Болница с линейка на Спешна помощ, с оплакване от задух, кашлица и температура. След консултирана от дежурния акушер-гинеколог се установява, че пациентката няма акушеро-гинекологични оплаквания, изискващи хоспитализация в АГ Болница. Насочена е към Многопрофилна болница за овладяване и лечение на състоянието й.

Ръководството на АГ Болница – Варна отговорно заявява, че всички пациентки, които се нуждаят от акушеро-гинекологична помощ ще получат адекватна и висококвалифицирана такава от целия екип на лечебното заведение, независимо от това дали са ПОЛОЖИТЕЛНИ И/ИЛИ СЪМНИТЕЛНИ ЗА COVID – 19. През Родилно отделение са преминали вече родилки съмнителни и положителни на Ковид-19, благополучно родоразрешени от медицинските екипи. Апелираме към всички бременни жени да спазват противоепидимичните мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19.“

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *