Проф. Гайдарски: Ковид е коварен, не разбрах, че го имам, а белият ми дроб вече бил с изменения

Проф. Гайдарски: Ковид е коварен, не разбрах, че го имам, а белият ми дроб вече бил с изменения

COVID-19 е коварно заболяване, за което в самото начало заразеният може и изобщо да не разбере, че го има. Аз съм от тази група.

Нямах никакви оплаквания, нито смущения във вкусовите качества, разказа по Нова тв проф. Радослав Гайдарски, бивш министър на здравеопазването, който преболедува COVID-19.

Понеже бях контактен с няколко заразени, реших да си направя тест и той се оказа положителен. Когато колегите ми настояха да остана в болницата, реших, че искат да ме сплашат малко и преувеличават картината, разказа проф. Гайдарски.

Шефът на Реанимацията – д-р Младенов, обаче му казал: „Ти си много зле, изобщо не разбираш какво става с теб“. Чувствах една слабост, но кашлица, температура нямах, не усетих да развивам пневмония. Това обаче показала рентгеновата снимка.

Насищането на кислород в белия ми дроб беше около 74%, а трябва да е около 96%. При мен беше много ниско, но аз не го усещах. Имаше само слабост на организма, добави проф. Гайдарски.

Според него ситуацията в COVID отделенията не може да бъде описана, а само човек, който го е преживял, разбира ужаса да си настанен или да работиш в такова отделение.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *