Лична драма: Тя беше любовта на живота ми, но ревността на една болна жена ми я отне!

Лична драма: Тя беше любовта на живота ми, но ревността на една болна жена ми я отне!

Много пъти бях чувал, че приятелството може да завърши с любов, но любовта с приятелство – никога! Дълго не вярвах в тази максима. Докато не я преживях. С Нели бяхме истински приятели и за две години по никакъв повод и при никакви обстоятелства не преминахме границата. Често си говорехме, че рано или късно всеки от нас ще срещне голямата любов, ще намери половинката си и ще продължи живота си с любимия човек, но се бяхме зарекли, че каквото и да се случи, ние двамата ще си останем приятели. След време заминах на бригада в чужбина и там намерих своето момиче – Марияна, българка, с която се влюбихме едва ли не от пръв поглед. Аз бях софиянец, нейните родители живееха в провинцията. Като се прибрахме в България, тя обеща, че ще се върне при тях за кратко, колкото да я видят, и ще си дойде при мен. Нашите нямаха нищо против – оставаше ми година, за да се дипломирам, а и Марияна следваше в София, така че нищо не пречеше да се съберем. Вече говорехме за сватба и обмисляхме кой е най-подходящият момент.

Първият човек, с когото споделих какво съм преживял на бригадата, беше Нели. Излях пред нея душата си, но не усетих да се радва от сърце. Усмихна се на новината, махна с ръка и си тръгна. След няколко дни се отби у нас, за да се запознае с Марияна. Двете се прегърнаха, все едно са стари познати, и дори вечерта излязохме тримата заедно. Не ми беше приятно да го призная, но от онази вечер Нели започна истински да ни се натрапва. Както се казва, само дето не се намърда да спи между нас в леглото. Майка ми усети какво се случва и ме предупреди да внимавам – тя беше убедена, че тази история няма да завърши добре. Все повтаряше, че приятелството между трима е невъзможно. Отначало не давах ухо на тези нейни думи, но се сетих за тях веднъж, когато не знам как, но Нели се изпусна, че се е надявала най-накрая да видя какво има зад приятелството ни и да му позволя да прерасне в това, което отдавна гори у нея… Гледах я, слушах я и не можех да повярвам. Наистина, беше пийнала повече и аз отдадох приказките й на алкохола.

След няколко месеца разбрах, че ще ставам баща. Не го бяхме планирали така, може би не му беше и времето, защото още не бях се дипломирал, но – както се казва – детето е Божи дар и никой нормален човек не би се отказал от него. Разбира се, похвалих се и на Нели и ми се стори, че се зарадва, когато научи новината. Седмица-две по-късно тя дойде вкъщи, за да вземе Марияна и заедно да излязат на пазар. Ние нямахме кола, но Нели караше джипа на баща си и когато двете се качиха, нещо ме стегна в сърцето. Тъкмо затварях вратата и за миг се подвоумих дали да не накарам жена си да се върне, Нели хлопна своята врата и потегли с пълна газ. За последно така видях Марияна – да ми се усмихва и да ми маха с ръка.

След два часа ме потърсиха от полицията – Нели и Марияна бяха претърпели страшна катастрофа. И двете бяха загинали на място. По-късно сестрата на Нели донесе писмо, оставено за мен. Преди да го прочета, все се прокрадваше в главата ми мисълта, че злополуката е случайна, малшанс, нещастен случай… Надеждите и опитите да оправдая приятелката си се изпариха в мига, в който прочетох написаното от Нели – тя беше изляла своята безнадеждно влюбена душа. Честно казано, и след смъртта не можах да й простя това, което ми причини. Та тя така лекомислено уби една млада жена, щастлива, обичаща, тръпнеща да стане майка! Уби и нашето неродено дете. За миг унищожи всичко. В това число и моя живот, защото след онази случка нищо не е същото.
Жечо, Лична драма

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *