Пловдивски лекар изправя на крака десетки пациенти с церебрална парализа

Пловдивски лекар изправя на крака десетки пациенти с церебрална парализа

Лекар от Пловдив помага безвъзмездно на болни от Детска церебрална парализа да проходят. От години ортопедът д-р Янаки Янакиев се занимава с изключително тежки случаи на заболяването, но не се отказва от своята мисия да върне поне част от нормалния живот на своите пациенти.

Жестоката съдба да живееш с церебрална парализа, която избира жертвите си сред най-малките и ги обрича на доживотни страдания. И чудесата, които се случват след лечението – именно за това ще ви разкажем с следващото видео:

„Аз не я харесвам тази болест. И не я харесвам, защото тя отнема не само двигателната функция на децата, но отнема и от тяхното умствено развитие“, разказва специалистът.

Скромен и добър човек – като такъв повечето пациенти познават д-р Янакиев, който над 30 години се занимава със заболяването Детска церебрална парализа. В своята биография той има стотици безнадеждно тежки случаи с пациенти, които след лечение са проходили. Не пести от собствените си средства, за да върне пълноценния живот на някого.

Често плаща пътните на пациентите за прегледите или купува шини или импланти на нуждаещите се

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *