Жоро Милионера излиза от затвора- ето какво се случва с обирджията!

Жоро Милионера излиза от затвора- ето какво се случва с обирджията!

Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора Жоро Милионера след като задигна близо 1.5 милиона лева от инкасов автомобил, е на крачка от свободата и парите, за които се смята, че е закътал в Родопите. Към момента Енев има право на условно предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял ½ от наказанието си, работи, награждаван е неколкократно, а освен това при него е отчетен нисък риск от рецидив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпреки това осъденият Георги Енев не е подавал молба за предсрочно освобождаване, съответно подобно искане не е разглеждано или резолирано от комисията в пловдивския затвор.

Към днешна дата Жоро Милионера е изтърпял 8 години и 4 месеца от 12-годишната си присъда. Той постъпва в затвора в края на юни 2013г., но работи от март 2015 г. в цеховата зона на затвора – обособено производство към държавното предприятие „Фонд затворно дело“. Според закона, два работни дни зад решетките се смятат за три дни лишаване от свобода.

Енев все още не желае да провежда разговори с журналисти, като за това е подал писмена декларация за отказ.

Припомняме, че един от най-знаменитите обири Енев извърши на 22 юни 2012 година. Тогава в полицията постъпи сигнал от охранителната фирма G4S за отмъкнати 1 470 000 лева от инкасов автомобил. По-късно станаха ясни подробности около обира:

Енев се подготвил, като си изкарал деблокиращ ключ за служебната кола. Предварително паркирал опела на баща си на улица „Петрова Нива“ в район „Южен“ и зачакал удобен момент да направи удара на живота си.

На 22 юни Енев работил с колегата си Манчо. Щом се озовали в района на опела, Жоро дал 20 лева на другия охранител – да отиде да купи дюнери. Щом Манчо се скрил зад ъгъла, Енев потеглил към ул. „Петрова Нива“.

Веднага щом паркирал отворил инкасото, прехвърлил чувалите с пачките в опела и отпрашил към Родопите. Все още не е ясно къде са парите!

Георги Енев мигновено беше обявен за общодържавно издирване, но без резултат. Той се предаде сам на 5 юли 2012 г – две седмици след обира. Никой не знае какво е правил Енев през това време.

Последва продължителна съдебна сага, като Енев получи 8 години затвор на първа инстанция, но присъдата беше увеличена на 12 години от апелативния съд в Пловдив.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *