Не хвърляйте бебешките зъби за нищо на света – един ден могат да спасят живота ви

Не хвърляйте бебешките зъби за нищо на света – един ден могат да спасят живота ви

Д-р Сунтао Ши от Националния институт по дентална медицина проведе проучване и установи, че млечните зъби съдържат десетки ценни стволови клетки, подходящи за лечение на различни заболявания.

Експерти от цял ​​свят отдавна изследват влиянието на стволовите клетки върху сърцето, мозъка, панкреаса и други органи на човешкото тяло.

Екипът на д-р Ши установил, че зъбите за възрастните съдържат само един вид стволови клетки, докато млечните зъби (при деца на възраст от 7 до 8 години) се състоят от напълно различни стволови клетки.

Оказва се, че зъбите на вашето дете могат един ден да му спасят живота, така че не подценявайте тази информация на Магазина за Новини.

Как се случва това?

Стволовите клетки, намерени в пулпата (вътре в зъба), могат да дегенерират в неврони, кости и хрущяли (или дори в сърдечните клетки). Тази процедура може да бъде ефективна по време на диабет тип I, тъй като стволовите клетки могат да се превърнат в панкреатични клетки, които произвеждат инсулин.

За да запазите стволовите клетки, които могат да бъдат полезни в бъдеще, трябва да направите следното: замразете зъбите на бебето за 48 часа. По този начин ще запазите всички необходими зъбни клетки.

Директор на регенеративната лаборатория по дентална медицина Питър Мъри казва, че устата и зъбните тъкани могат да бъдат възстановени с помощта на стволови клетки от бебешки зъби! Има специални услуги, които съхраняват бебешките млечни зъби, затова се препоръчва тези зъби да се отстранят от зъболекаря.

Други компании предлагат специални контейнери или опаковки за удобно съхранение на бебешки зъби.

Сподели тази статия в Фейсбук, за да може да достигне до повече хора!

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *